Amazon Buybox Nedir, Nasıl Alınır?

featured

Amazon’da bir mağazanın satış yapabilmesi için Buybox alması gerekmektedir. Buybox’ın Türkçe anlamı ise “Sepete Ekle”dir. Aynı ürün için birden fazla satıcının olabildiği Amazon platformunda ciddi anlamda satış alabilmeniz için Buybox kutusuna sahip olmanız gerekir. Bu sayfamızda Buybox nedir, nasıl alınır, Buybox alma yolları ve Buybox hakkında gerekli bilgileri hazırladık.

Amazon satış istatistiklerine bakılırsa satın alma kutusu yani Buybox, alışverişlerin %80’inden fazlasını oluşturmaktadır. Yani bir mağazanın satış yapabilmesi için Buybox’ının gelmesi gerekir.

Amazon Buybox nedir?

Buybox, satın alma kutusudur. Amazon’da bir ürünün birden fazla satıcısı olabilir. Bu durumda devreye Buybox algoritması girmektedir. Amazon, müşterilerini %100 korur ve satıcılarının “güvenilir” olmasını ister. Amazon satış politikalarında müşterinin mağdur edilmemesi açık şekilde belirtilmiştir. Amazon’un bu kadar büyümesinin ana nedeni sadık müşteri kitlesidir. İnsanlar Amazon’a güvendiğinden dolayı, Amazon’da bir sorun olmayacağını düşündüklerinden dolayı alışveriş yaparlar.

Bir satıcının Amazon Buybox’ına sahip olması için belli kriterleri karşılaması gerekir. Genellikle yeni açılan mağazalara Buybox 3 ay sonra gelmektedir. Amazon, yeni mağazaları yakından takip eder ve müşterisini mağdur etmemesi için belli başlı aşamalardan geçirebilir. Bu aşamalar ise 3 asin suspendi, açılış suspendi gibi suspend türleri olabilir. Bundan dolayı 3 ayı doldurmadan bir satıcıya Buybox’ı küçük ihtimalle verir.

Markazon Danışmanlık, geliştirdiği teknikler sayesinde Amazon’da yeni hesaplara Buybox’ı 1 hafta içerisinde almaktadır. 1 hafta içerisinde mağazanıza Buybox gelmezse %100 para iadesi vardır.
 

Amazon Buybox Alma Yolları

Amazon’da Buybox almak için öncelikle mağazanızda hiçbir ihlal olmaması ve satışa hazır olması gerekir. İlk yeni açılan mağazalara önerimiz ilk 1 ay boyunca günlük maksimum 5 ürün yükleyin. Buybox alabilmek için üründeki rakiplerinizin kötü olması gerekir. Aşağıda yer alan kriterler Buybox alma oranını etkilemektedir:

  • Ürün stoklarının yeterli olması
  • Ürün fiyatının rakiplerden düşük olması
  • Mağazanızın iyi yorum almış olması (3 yıldız ve üzeri)
  • Ürünlerin zamanında müşteriye teslim edilmesi
  • Siparişler için kargo takip numaralarını zamanında sisteme girmek
  • Müşteriden gelen mesajları zamanında yanıtlamak.
Amazon Buybox Nedir, Nasıl Alınır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Markazon Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin