Amazon Wholesale Nedir, Nasıl Yapılır?

featured

Amazon Wholesale nedir, wholesale nasıl yapılır diye merak edenler için bu sayfamızda ayrıntılı olarak bu iş modelinin nasıl yapıldığını açıkladık. Amazon’da pek çok farklı iş modeli vardır, bunlardan birisi de Wholesale’dir. Amazon Wholesale iş modelinde, hali hazırda satışta olan marka ürünleri toptancı veya direkt üreticiden alıp Amazon’da satmak anlamına gelmektedir.

Türkiye’de bu iş modeli ile Amazon’un diğer iş modelleri olan online arbitraj ve retail arbitraj karıştırılabilmektedir. Bu kafa karışıklığının önüne geçebilmek adına bu sayfada kısa başlıklar halinde bu iş modellerinin ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve para kazandırıp kazandırmadığını açıklamaya çalıştık.

 

Amazon Wholesale Nedir, Nasıl Yapılır?

Amazon wholesale iş modeli, aslında Amazon’da en çok kar bırakan bir iş modelidir. Türkiye’de bu işi yapan hali hazırda yüzlerce girişimci ve iş adamı olsa da, kimseden bu işle alakalı henüz doğru düzgün bir ses çıkmamaktadır. Amazon’un pastası her ne kadar büyük olsa da, kimse kendine rakip çıkarmak istememektedir.

Oysa ki biz Markazon Danışmanlık olarak tüm gençlerin bu işe adım atmalarını ve para kazanmalarını istiyoruz. Türkiye’nin gelişmiş ülkeleri yakalaması için küresel çapta bir e-ticaret oyuncusu hatta oyun kurucusu olması şarttır. Konumuzdan fazla uzaklaşmadan gelin birlikte Wholesale iş modeli hakkında daha detaylı bilgiler öğrenelim.

Örnek olarak Dove marka şampuan veya Dove markasının kozmetik ürünleri dünyanın her yerindeki Amazon’larda satılmaktadır.

Bu içeriği hazırladığımız 15 Haziran 2022 gecesinde Dove markasının 100 gr’lık sabun’u toptantr.com isimli bir toptan sitesinde tanesi 6.99 TL’ye satılıyor. (İlgili link için tıklayın.)

Amazon.com’da ise (Amazon Amerika) bu ürünün bir başka benzeri ise 12”li paketlerle 15,23 $ (dolar) ile satışta görülüyor. (İlgili link için tıklayın.)

İşi kavramanız için bu ürün örneklerini verdik. Türkiye’de online toptancı sitelerinde her ürünü bulmak zor ama siz kozmetik toptancılarından bu ve buna benzer Amazon’daki ürünün “aynısını” bulabilir ve daha uygun fiyatlara alarak daha yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

Şimdi gelelim kafadan bir kar durumu hesaplamasına;

Toptancıdan bu üründen 12 adet aldığımızda ödeyeceğimiz tutar: 84 TL

Amazon’da satış tutarımız (12’li pakette): 15,23 USD (262,70 TL)

Amazon kesintisi: 2,25 usd

diğer giderler: 3 usd

kalan ortalama net ciro: 10 usd

ortalama net kar: 86 TL

Bu hesaplama hiçbir analiz aracı kullanılmadan, sadece bu iş modeli hakkında araştırma yapanların fikir sahibi olması amacıyla hazırlanarak bu sayfaya eklenmiştir. İleriki zamanlarda Wholesale kazançlarımızın ekran görüntüsü ve videolarını da paylaşacağız.

Wholesale iş modelinin ne olduğunu yukarıda doğru bir şekilde açıkladık. Daha detaylı bir şekilde bu iş modelini öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edebilirsiniz.


Wholesale iş modeli, Amazon’da sürdürülebilir, uzun soluklu ve gerçekten güzel bir kar bırakan iş modelleri arasında yer almaktadır. Bu iş gerçek anlamda bir ticarettir ve sermaye gerektiren bir iştir. Bu işe sermaye gerekse de aslında yüksek sermaye gerekmeden de başlayabilirsiniz.

Eğer toptancıdan 12 adet (yukarıda örneğini verdik diye 12 diyorum) ürün alıp Amazon’a gönderebiliyorsanız, evet bu işe 12 adet sabunla da başlayabilirsiniz! En azından başlangıç için işleyişin nasıl olduğunu görebilirsiniz.

Bu iş modeli aslında küçük bir sermaye ile başlayarak, hızlı bir şekilde sermayenizi büyütebileceğiniz ve e-ihracat pazarında yerinizi alabileceğiniz bir iş modelidir.

Amazon Wholesale’nin en iyi yanı ise, hali hazırdan satan ürünlere direk olarak giriş yapmanızdır. Amazon’da bir ürünün satışları ana arama kelimesinde genellikle %80’i ilk sayfadan yapılmaktadır.

Yani, Amazon.com’a girerek men deodorant yani erkek deodorant arayan bir müşteri %80 olasılıkla ilk sayfadaki ve hatta en üst sıradaki ürünlerden birisini satın almaktadır. 2. sayfalara geçiş ise oldukça düşüktür.

Sizin buradaki avantajınız ise, hali hazırda satan ürünleri Türkiye’deki toptancılardan bularak toptan şekilde faturalı olarak aldıktan sonra, Amazon depolarına ürünü yolladıktan sonra direkt olarak ilk sayfadaki ASİN yani üründe satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Bu gerçekten mükemmel bir Amazon’un satıcılara verdiği avantajdır. İlk başta “insanlar neden benden ürün alsınlar” diye bir yanılgıya kapılabilirsiniz. Ancak, Amazon müşterileri size değil Amazon’a güvenmektedir ve müşteriler sizi görmemektedir. Wholesale’de buybox (satın alma kutusu) eşit olarak dağıtıldığından dolayı ürünü müşteri direkt olarak Amazon’dan aldığını sanmaktadır. Yani, Amazon’da satış sandığınız kadar zor bir durum değildir.


FBA’da olduğu gibi ürün üretmek, ambalajlamak, reklam yapmak, ürünü üst sıralara çıkarmak için SEO yapmak gibi şeylerle uğraşmıyorsunuz. Amazon wholesale’nin en güzel yanı ise budur. Ürün Amazon depolarına ulaştıktan hemen sonra ilk günden satış yapmaya başlayabilirsiniz.


Wholesale yapmak için ihtiyacınız olan şeyler

Amazon’da wholesale ile satış yapmak için ihtiyacınız olan ise, Amazon Seller Central hesabı açmak ve toptancıyla anlaşmak işin ilk adımı olarak sayılabilir. Amazon’da Wholesale ile satış yapmak için gerekenler ise:

  1. Amazon’da mağaza açmak [Amazon satıcı hesabı açma]
  2. Satılacak ürünleri tespit etmek
  3. Satılacak ürünün toptancı ve distribütörleri ile iletişime geçmek
  4. Ürünleri satın almak
  5. Ürünleri Amazon mağazanıza yüklemek
  6. Ürünleri kargo ile Amazon depolarına göndermek
  7. Ürün buybox takibi yaparak satışını gerçekleştirmek
  8. Stok kontrolü yaparak ürün stoğu bittikten sonra tekrar aynı şeyleri yapmak.
     

Amazon wholesale nedir, nasıl yapılır hakkında detayları bu sayfamızda açıkladık. Amazon wholesale ile satış yaparak Amazonda satış yapmak istiyorsanız hemen Markazon Danışmanlık’la iletişime geçebilirsiniz.

Amazon Wholesale Nedir, Nasıl Yapılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Markazon Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin