Amazon Kanada Hesap Açma

featured

Dünyanın en büyük e-ticaret firması şüphesiz ki Amazon! Dünyanın her yerine yayılmış e-ticaret ağıyla hizmet veren Amazon’da satış yapmak için pek çok farklı yöntem bulunmaktadır. FBA yani Amazon’un depolarına ürün göndererek veya stoksuz yani dropshipping yöntemiyle siz de Amazon’da satış yapmaya başlayabilirsiniz. Bu sayfamızda Amazon Kanada hesap açma yani Amazon Canada’da mağaza açma ayrıntılarını hazırladık.

Amazon Kanada’da profesyonel hesap açmak ve birebir danışmanlık almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Amazon Kanada Hesap Açma

Amazon Kanada’da araştırmalarınızı yaparak kolay bir şekilde hesap açabilir, mağazanızda satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak Amazon hesap açma kurallarından sadece birisini yanlış uyguladığınızda Amazon hesabınız kapatılır ve bir daha kendi isminizle hesap açamayabilirsiniz.

Bundan dolayı hesap açmadan önce bir kişi veya firmadan Amazon hesap açma danışmanlığı almanızı öneririz. Amazon Kanada’da hesap açma adımları ise:

  1. Amazon Kanada Seller Central sayfasına giriş yapın.
  2. “Sign Up” yani kayıt ol butonuna tıklayın.
  3. Adınız, Soyadınız, E-Mail ve Telefon numarası bilgilerini girerek devam edin.
  4. Girilecek bilgilerin daha önce Amazon’da kullanılmamış olması gerekir.
  5. İşletmenizin türü nedir? sorusuna firma bilgilerinizi girin.
  6. – Esnaf ve Sanatkarlar için “Esnaf ve Sanatkarlar”,
  7. – Şahıs/Gerçek kişi işletmesi için “Gerçek kişi işletmeler”,
  8. – LTD ve AŞ. şirketleri için “Özel işletme”
  9. – Halka açık şirketler için “Halka açık işletme” alanını seçin.
  10. İşletmenin yasal adını girin.
  11. Firmanızla ilgili adres, telefon gibi bilgileri doldurun ve devam edin.
  12. Şirketle ilgili irtibat kişisi bilgilerini yeni açılacak ekranda ekleyin.
  13. Telefon numaranıza gelen kodu Amazon ekranına girerek doğrulayın.
  14. Son adımda mağaza bilgilerini girerek hesap açma işlemini tamamlayın.

Amazon’da Hesap Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

E-ticarete Amazon ile başlamak istiyorsanız, Amazon’un Kanada ülkesini tercih ederek stoksuz satış yani dropshipping yapabilirsiniz. Amazon Kanada’da veya Amazon’un diğer pazarlarında satışa başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bazı bilgilere ihtiyacınız vardır. Amazon’da mağaza açarken yapılacak bir hata sonrasında hesabınız kapatılarak bir daha hesap açamayabilirsiniz. Hesap açarken işi bilen bir yerden danışmanlık almanızı öneririz.

  1. Amazon Kanada’da hesap açmadan önce bunlara dikkat edin:
  2. Kredi kartı bilgilerinin doğru ve kredi kartının aktif olarak kullanılabilir olması gerekir.
  3. Firma bilgilerinin aktif olması.
  4. Telefon numarasını ülke kodu ile birlikte girmek.
  5. Banka hesap bilgilerinin doğru olması.
  6. Fatura üzerinde yer alan adresin, Amazon hesap açarken adres kısmındaki bilgilerle aynı olması.
  7. Amazon’da hesap açarken hangi pazarda satış yapmak istiyorsanız o ülkenin pazarında Amazon Seller hesabı açmanız gerekmektedir.

Amazon Kanada Satış Yapmak

Amazon Kanada’da stış yapmanın pek çok avantajı bulunmaktadır. Amazon Kanada’da satış yapmanız için gerekli olan bilgileri aşağıda sıraladık. Amazon’da dropshipping için Amazon.com yani Amerika’dan alıp Amazon.ca’da Kanada’da satış yapmak hala karlı bir iştir. Ortalama olarak Amazon Kanada ile Amerika arasında fiyat farkı yüzde 50’lere kadar bazı ürünlerde) çıkmaktadır. Durum böyle olunca Amazon Kanada’da dropshipping kazanç bırakan bir sektör haline geldi. Amazon Kanada’da satış yapmak için, ürün sahibinin listede olmadığına emin olmanız gerekir. Eğer ürünü, üretici satışını yapıyorsa üreticiden izin almadan dropshipping ile satış yapamazsınız. Amazon Kanada’da FBA yöntemi, dropshipping yöntemine göre daha yüksek kazançları olabilir. Ancak FBA ile satış yapmak isteyen satıcıların daha fazla çalışması ve ürünlerini en doğru stratejilerle Amazon’da listelemesi gerekir. Satış kampanyaları, hediyeler, reklamlar gibi süreç gerektiren uzun ve zahmetli bir iş olsa da, dropshipping sistemine göre FBA’nın daha yüksek kazancı olduğu doğru bir gerçektir.

  1. Yüz ölçümü bakımından dünyada en büyük ikinci ülkesi olan Kanada’nın nüfusu 2022 verilerine göre 37 Milyon olarak biliniyor.
  2. Yüz ölçümüne göre nüfus oranı en az olan ülkedir.
  3. Kanada kişi başına düşen milli gelir ise 52.791 ABD dolarıdır.
  4. Kişi başına düşen milli gelir sıralamasında ise Kanada 15. sıradadır.
  5. Kanada para birimi Kanada Doları’dır.
    – Bu yazıyı hazırladığımız 12 Şubat tarihinde Kanada doları 10,62 TL olarak gözüküyordu. Günlük 50 CAD (Kanada Doları) kazanç sağlamanız demek; günlük 530 TL kazanmanız demektir. Bu da aylık 15.000 TL gelir eder.
  6. Kanada’da asgari ücret 2805 dolardır. Ancak kişi başına düşen milli gelir oldukça yüksek olması ve Kanada’da hayat şartlarının oldukça iyi olmasından dolayı e-ticaret’te çok büyük bir pazar payına hakimdir.

Amazon Canada Dropshipping Nasıl Yapılır?

Amazon Kanada’da dropshipping yapmak oldukça kolay bir iş modeli olsa da, Amazon’un dropshipping kurallarına uyarak ilerlemek gerekmektedir. Amazon.com’dan alıp, Amazon.ca’da dropshipping ile satış yapmak ortalama olarak %15 – %30 arasında kar oranı bırakmaktadır.

Sermayeniz ne kadar yüksekse, o kadar yüksek kazançları Amazon Kanada’dan kazanmak mümkündür. Eğer Amazon Kanada dropshipping hakkında hiçbir bilgi sahibi değilseniz, mutlaka birebir danışmanlık eğitimi veren bir firma veya kişiyle iletişime geçerek bu işi yapan kişilerden öğrenmenizi öneririz.

Yapacağınız yanlış bir hata sonrasında hesabınız Amazon tarafından kapatılabilir ve isminizle bir daha Amazon’da hesap açamayabilirsiniz. Amazon Kanada’da dropshipping süreci:

  1. Amazon Kanada mağaza açılışı yapılır,
  2. Amazon Kanada mağazasına ASIN numaraları alınarak kar bırakan ürünler yüklenir,
  3. Amazon Seller Central üzerinden fiyat takibi yapılarak ürünlere Buy Box almaya çalışılır.
  4. Sipariş geldikçe ürünler Amerika’dan alınarak Kanada’ya gönderilir.
  5. Kargo masrafları, Amazon giderleri ve diğer giderler çıktıktan sonra arada kalan ücret kazanç olarak kalır.

Amazon Kanada’da ne satılır?

Amazon Kanada’da mutfak araç ve gereçleri, elektronik ürünler, spor ürünleri gibi ürünler Amazon’da “Best Sellers” alanına girmektedir. Amazon Best Sellers bölümü ise o pazardaki en çok satan ürünleri listelemektedir. Siz de Amazon Kanada Best Sellers sayfasına gelerek Amazon’da hangi ürünlerin daha çok sattığını öğrenebilirsiniz.

Amazon.ca mağazasında FBA ile satış yapmak

FBA yani ürünlerinizi Amazon Kanada depolarına gönrererek satış yapmak istiyorsanız, öncelikle ürünlerinizin Kanada’da “yasaklanmış ürün” olup olmadığını kontrol edin. Amazon Canada için FBA rehberi:

  1. Ürünlerinizi Amazon’un belirttiği standartlarda kutulamaya özen gösterin.
  2. Ürünlerin Kanada’da yasaklanmamış olduğuna dikkat edin.
  3. Amazon Fee Calculator sayfasından kazanç hesaplaması yapabilirsiniz.
  4. Ürünleriniz e-ihracat kapsamında ise direkt yurtdışı kargo firmasından teklif alın.
  5. Ürünlerinizin resimlerini Seller Central’da belirtilen şekilde resimlerini çekin ve tüm özelliklerinizi listeye girin.
  6. Ürünlerinizi Amazon Kanada depolarına gönderin.
  7. Ürünleriniz Amazon Kanada depolarına ulaştıktan sonra satışa başlayın.

Amazon Kanada Dropshipping

Dropshipping en kısa tabiriyle stoksuz satış anlamına gelmektedir. Yani; elinizde ürün tutmadan bir başkasının ürünlerini belli yerlerde pazarlayarak komisyon ile para kazanmaktır. Dropshippping’deki en büyük avantaj işe başlama sermayesinin düşük olmasıdır. En büyük dezavantajı ise kendi ürününü üreterek satış yapanlara göre daha az kazanç elde edersiniz. Ancak hali hazırda zaten satan bir ürünü stoksuz olarak satmak bize göre daha mantıklı bir seçim olacaktır. Siz de Amazon dropshipping işine girerek büyük bir sermaye koymadan dolar üzerinden büyük kazançlar elde edebilirsiniz.

Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır?

Dropshipping’in ne olduğunu yukarıda belirttik “stoksuz satış” anlamına gelmektedir. Amazon Kanada’da dropshipping yöntemi ise şu şekilde işlemektedir; Amazon Kanada’da mağaza açtıktan sonra mağazanızda listeleyeceğiniz ürünleri Amazon ABD veya Aliexpress gibi sitelerden bularak mağazanıza ekliyorsunuz. Satış geldikten sonra siparişi vererek müşteriye ürünü gönderiyorsunuz. Aradaki komisyon ise size kar olarak kalıyor. Amazon Kanada’da satış yapmanın ortalama kar oranları ise %10 ile %40 arasında değişmektedir.
 

Amazon Kanada Komisyon Oranları

Her ülkede olduğu gibi Amazon Kanada’da satış yapmanın belli komisyon oranları vardır. Her kategori için komisyon oranları değişse de, ortalama olarak %15 seviyesindedir denilebilir. Yani Amazon Kanada mağazanızda satacağınız her ürün başı %15 civarında Amazon’a komisyon ödemeniz gerekmektedir.

  • Bebek ürünleri (Kıyafet hariç)%8 ila %15
  • Güzellik ürünleri%8 ila %15
  • Bira, şarap ve alkollü içecekler10%
  • Kitaplar, müzik, VHS, DVD15%
  • Kamera ve fotoğraf makineleri8%
  • Cep telefonu8%
  • Giyim, ayakkabı, aksesuar17%
  • Tüketici elektroniği7%
  • Elektronik aksesuarları%8 ila %15
  • Mobilya ve dekor%10 ila % 15
  • Bakkal ve gürme%8 ila %15
  • Sağlık ve kişisel bakım%8 ila %15
  • Mobilya15%
  • Bakkal ve gürme%8 ila %15
  • Sağlık ve kişisel bakım%8 ila %15
  • Endüstriyel araçlar ve aletler12%
  • Takı, mücevher%5 ila %20
  • Seyahat aksesuarları, bavul15%
  • Müzik aletleri15%
  • Ofis ürünleri15%
  • Yazılım15%
  • Bilgisayar6%
  • Spor ve dış mekan15%
  • Video oyunları, aksesuarlar, konsollar%8 ila %15
  • Saatler%3 ila %16
  • Diğer15%

Amazon Kanada Hesap Açma Ücreti

Amazon Kanada’da hesap açma ücreti aylık olarak 39.99 $ (Dolar) olarak gerçekleşir. Amazon her ay 1 defa olmak üzere mağaza sahiplerinden bu rakamı tahsil eder. Amazon’da hesap açmak için ilk ödeme alınmamaktadır. Amazon Kanada’da bireysel olarak mağaza açanlardan ise aylık ücret alınmamaktadır. Amazon Kanada’da bireysel üyelik açmak için danışmanlık almanız gerekmektedir, danışmanlık almadan bireysel olarak Kanada’da mağaza açmanıza izin verilmemektedir.

Amazon Kanada Dropshipping Kuralları

Müşteriye, kayıtlı satıcı olduğunuz açıkça anlaşılmadıkça, stoksuz nakliye veya bir üçüncü tarafın sizin adınıza müşterilere siparişleri göndermesine izin verilmesi kabul edilemez. Aşağıdaki stoksuz teslimat örnekleri, Amazon’un Satıcıdan Gönderim Ağı’nı (MFN) kullanarak satış yapabilmenizin kısıtlanmasına neden olabilecek politika ihlalleridir:

  • Gönderi sizi kayıtlı satıcı olarak tanımlamıyorsa veya sevk irsaliyelerinde, faturalarda veya dış ambalajlarda sizden başka biri (diğer çevrimiçi perakendeci dahil) görünüyorsa, başka bir çevrimiçi perakendeciden ürün satın almak ve bu perakendecinin doğrudan müşterilere gönderilmesini sağlamak , istisnasız olarak kesinlikle yasaktır; veya
  • Sevk irsaliyeleri, faturalar, dış ambalajlar veya satıcı adı veya kendi iletişim bilgileriniz dışında başka bilgiler içeren gönderi siparişleri de kesinlikle yasaktır.
  • Bir müşteri, size veya Amazon’a ait olmayan bir satıcıyı tanımlayan herhangi bir ambalaj, fatura veya makbuz gördüğünde, müşterinin siparişinin nasıl karşılandığı ve herhangi bir sorun veya soru için kiminle iletişim kurması gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaratır.
  • Siparişleri bir stoksuz gönderici kullanarak göndermeyi düşünüyorsanız, her zaman şunları yapmalısınız:
  • Tedarikçinizle, ürünlerinizin satıcısı olarak tüm sevk irsaliyeleri, faturalar, dış ambalajlar ve ürünlerle bağlantılı olarak dahil edilen veya sağlanan diğer bilgiler üzerinde sizi tanımlayacaklarına (ve başka hiç kimseye) dair bir anlaşma yapın;
  • Siparişi göndermeden önce tüm sevk irsaliyelerini, faturaları, dış ambalajları veya üçüncü taraf stoksuz göndericiyi tanımlayan diğer bilgileri kaldırın;
  • Ürünlerinizin müşteri iadelerini kabul etmekten ve işlemekten sorumlu olun; ve
  • Satıcı sözleşmenizin diğer tüm koşullarına ve geçerli Amazon politikalarına uyun.



Amazon Kanada hesap açma rehberimizi sizler için hazırladık. Bu sayfamızda yer alan bilgileri inceleyerek siz de Amazon Kanada’da satış yapmak için ihtiyacınız olanları öğrenebilirsiniz. Ayrıca Amazon satıcı hesabı açma sayfasından ayrıntılı olarak mağaza açma rehberini de inceleyebilirsiniz.

Amazon Kanada Hesap Açma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Markazon Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin